Labioplasti Kimlere Yapılır?



Labioplasti Kimlere Yapılır

Aslında bu operasyon jenital estetik kaygısı duyan kadınlara uygulanabilir. İç (küçük) dudak estetiği operasyonu için 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Ayrıca bu ameliyatı doğum yapmış ya da her kadınlar içinde uygulanabilir. Bu ameliyat orgazmı artırmaz ya da azaltmaz, labioplasti yapılan herkes ilerleyen yıllarda hamile kalabilir, normal doğum yapabilir. Bu tür estetik cerrahi müdahaleler içerisinde en çok başvurulan Labioplasti ameliyatıdır. Bu grup arasında içerisinde aşağıdaki cerrahi operasyonlar yer almaktadır;


· Labium minus küçültme, en sık kullanılan işlemdir.
· Labium minus küçültme
· Labium majuslara yapılan yağ enjeksiyonu, büyütme maksatlı yapılan işlemdir.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Labium Daki sorunlara genetik, doğum, yaşlanma ve kilo artışı sebep olabilir. Öncelikli fonksiyonunu korurken, labianın görünümünü iyileştirmek olmalıdır. Labioplasti ameliyatı sonuçları sadece sırf estetik değil, aynı zamanda işlevsel olmalıdır. Bu nedenle, labia yapılarını çok aşırı derecede değiştiren teknikleri uygulamadan, sadece doğal olmayan bir görünümü sağlayacak biçimde doku düzeltilmelidir. Daha doğal bir iyileşme için labiaları orantılı bir boyutta çıkarıp tekrardan tekrar şekillendirmek bu uygulamada asıl amaç olmalıdır.

Labioplasti Ameliyatı Kızlık Zarına Zarar Verir Mi?


Kızlık zarı vajina ağzından yaklaşık 3–4 cm içeridedir, iç (küçük)dudaklar ise vajinanın dışında kalır, dolayısı ile labioplasti operasyonu kızlık zarını bozmaz ve bakirelere de uygulanabilir. Labioplasti ve labial dolgu işlemleri. 

Labioplasti Ankara ilinde 


faaliyet veren kliniklerde lokal anestezi altında yapılmaktadır. Bu ameliyat sonrasında kendiliğinden eriyen dikişler atıldığı için sonrasında dikiş alma sıkıntısı ve derdi oluşmamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma