Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Hamileliğinizin sonucuna karar vermek, önemli bir değerlendirme gerektirir. Ebeveyn olmaya, hamileliği sona erdirmeye ve evlat edinme hizmetine katılmaya veya hamileliği iptal etmeye karar verebilirsiniz. Karar vermeden önce, bu seçeneği iyice değerlendirdiğinizden emin olmak için gerçekleri toplamanız ve bir kürtaj güvenlik kontrol listesini gözden geçirmeniz önerilir.

Kürtaj Güvenlik Kontrol Listesi

Kürtaj servisine gitmeden önce aşağıdaki beş soruyu göz önünde bulundurun:

1. Hamileliğiniz onaylandı mı?

İlk adım, gerçekten hamile olduğunuzu tamamen doğrulamaktır. Bazı ev testleri güvenilmez olabilir veya yanlış sonuçlar gösterebilir. Mayo Clinic, hamilelik testinden yanlış test okumaları almanın mümkün olduğunu belirtiyor. Emin olmak için hamileliğinizin yaşayabilirliğini güvenilir bir şekilde test edecek bir Antalya Kürtaj alanında deneyimli sağlık uzmanıyla konuşun.

2. Kürtajla ilgili risklerin farkında mısınız ve tam olarak anlıyor musunuz?

Kürtaj, çoğu tıbbi prosedür gibi, fiziksel zarar riskleri içerir. Yasal olarak, gerçekleştirilen işlemin türü ve bu işlemin olası komplikasyonlarının neler olduğu hakkında bilgi toplama hakkınız vardır. Potansiyel fiziksel komplikasyonların yanı sıra zihinsel ve duygusal etkileri de iyice anlamalısınız.

3. Seçtiğiniz kürtaj sağlayıcısının nitelikleri hakkında bilgi topladınız mı?

Kürtajı yapacak doktor hakkında bilgi toplamanız önemlidir. Lisanslı doktorlar ve kurul onaylı kadın doğum uzmanı-jinekologlar olmaları gerekir. Ayrıca, hekim aleyhine daha önce açılmış tıbbi uygulama hatası davaları ve yerleşimleri ile ilgili tüm kamu kayıtlarına erişme hakkınız vardır.

4. Kürtaj işlemi sırasında veya sonrasında oluşabilecek komplikasyonların nasıl ele alındığını biliyor musunuz?

Kürtaj klinikleri, prosedürden ayrıldıktan sonra size ek acil durum veya takip bakımı sağlamayabilir. Acil yardıma ihtiyaç duymanız durumunda doktorun sizi yerel bir hastaneye kabul edip edemeyeceğini belirlemelisiniz.

5. Kürtajın sizin seçiminiz olduğunu ve işlemden önce tekrar düşünmekte özgür olduğunuzu anlıyor musunuz?

Kürtaj, birçok seçenekten sadece biridir. İşlemden önce istediğiniz zaman tekrar gözden geçirebilir ve hamileliğiniz için doğru olduğuna inandığınız kararı vermek için gereken zamanı ayırabilirsiniz. Karar vermen için asla kimse tarafından baskı altında hissetmemelisin.

Bu sizin bedeniniz, hamileliğiniz ve yalnızca sizin kararınız. Hangi kararın sizin için doğru olduğuna bakılmaksızın, önce kürtaj güvenlik kontrol listesini dikkate almanız önemlidir. Kürtaj sürecini anlamak, sizin için en iyi olan bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma