Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık Zarı Dikimi

 Kızlık zarının bilerek veya bilmeyerek bozulmasından sonra bireyler genellikle evleneceği kişi tarafından dışlanma, toplum tarafından kabul görmeme gibi nedenlerden dolayı kendisini kötü hissedebilmektedir. Bu durum dünyanın pek çok ülkesinde geçerlidir.

En modern ve ileri toplumlarda bile zaman zaman bu gibi problemler ile karşılaşılabilmektedir. Tarihin seyri içerisinde kızlık zarına ya da bekârete yüklenen anlam, bugün halen daha geçerliliğini korumaktadır. Ancak durum artık eskisi kadar içinden çıkılmaz değildir.

Modern tıbbın getirmiş olduğu yeniliklerden birisi de kızlık zarı dikimi uygulamasıdır. Bu sayede bozulan kızlık zarı yeniden onarılabilmektedir. Bu durum kadınların yaşadığı toplumsal baskından kurtulabilmeleri için bir nebze rahatlatıcıdır.

 

Kızlık Zarı Dikim Yöntemleri

 

Kızlık zarı dikim operasyonlarında genel olarak kullanılan iki yöntem bulunmaktadır. Uygulanacak yöntemin başarıya ulaşabilmesi açısından, operasyonu gerçekleştirecek hekimin deneyimi de önemlidir.

Ayrıca operasyonun gerçekleştirileceği kliniğin temiz ve sağlıklı olması, kullanılacak aletlerin sterile olması ameliyat sonrasında iltihap oluşmaması için büyük önem arz etmektedir.

Kızlık zarı dikim işleminde kullanılan yöntemlerden biri flep yöntemi; diğeri ise lazer yöntemidir. Lazer ile dikim yöntemi genel olarak kısa vade içinde gerekli olan kızlık zarlarının onarımı için kullanılmaktadır. Bir dikim değil, yırtılmış olan zarın yeniden onarılması işlemidir. Flep yöntemi ise daha sağlam ve garantili bir yöntemdir.

Bu yöntemde damarlı dokulardan elde edilmiş olan yapay kızlık zarı, vajinanın iç kısmına dikilir. Bu kızlık zarı ile ilk kızlık zarının görünüş ve işlev açısından hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Merak Edilen Bazı Sorular

Kızlık zarı dikimi operasyonu yaptırmadan önce doğal olarak çoğu kişinin aklına takılan sorular olabilmektedir. En çok sorulan sorulardan bazıları ve cevapları şunlardır:

·         Kızlık zarı dikim ameliyatı ne kadar südre tamamlanır? Yapılacak operasyonun zorluğuna bağlı olarak yarım saat ile bir saat arasında bir sürede tamamlanmaktadır.

·         Kızlık zarının ne zaman bozulduğunun önemi var mıdır? Kızlık zarı dikim işleminin yapılması için, kızlık zarının ne zaman bozulduğunun bir önemi bulunmamaktadır. Ne zaman bozulmuş olursa olsun, ameliyat mümkündür.

·         Ameliyat olduktan sonra ilk ilişkide, gerçek kızlık zarında olduğu gibi kanama olur mu? Kızlık zarı dikim işlemi yapıldıktan sonra girilecek ilk ilişkide, normal kızlık zarından daha fazla kanama olabilir. Bu ameliyat yaptıran kişilerin de istediği bir durumdur. Çoğu merkez, kanama garantili olarak bu işlemi yapmaktadır.

·         Diktirilen kızlık zarı belli olur mu? Hayır, ameliyat ile dikimi yapılan kızlık zarının anlaşılması söz konusu değildir.

Acısız Operasyon, Hızlı İyileşme

Kızlık zarının dikilmesi için yapılan operasyonlar, operasyon bile denilemeyecek kadar kolay ve kısa süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yapılacak işlem tamamen acısızdır. Operasyonun hemen öncesinde uzman hekim tarafından yapılacak bir muayene ile durum saptanır ve uygulanacak yöntem belirlenir.

Muayene sırasında doktorun kızlık zarının nasıl bozulduğuna ilişkin soru sorması gibi bir durum söz konusu değildir. Kızlık zarının yapısına ve yapılacak operasyona bağlı olarak lokal anestezi ya da tam anestezi uygulanmaktadır.

Kızlık zarı dikimi operasyonundan sonra, hasta tedbir olarak yarım saat dinlendirilir. Bunun dışında hastanın, hastane ortamında yatmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir.

Flep Yöntemi

Flep yöntemi, kalıcı kızlık zarı dikim yöntemi olarak da bilinmektedir. Bu yöntemde evlenmeden ya da ihtiyaç duyulan zamandan yıllar öncesinden bile operasyon geçirerek kızlık zarının dikilmesi mümkündür.

Ayrıca bu yöntemde kızlık zarının dikilmesi açısından bir sınır bulunmamaktadır. Birden fazla kez kızlık zarı dikimi yapılabilmektedir. İşlem esnasında iltihap riskini aza indirmek için bazı antibiyotik ilaçlar da kullanılmaktadır.

Bu yöntem sayesinde kızlık zarlarının bozulmuş olması, kadınlar açısından bir sorun olmaktan çıkmaktadır. Damarlı yapılar kullanılarak oluşturulan yapay kızlık zarının, vajina duvarına dikilmesi ile işlem tamamlanmaktadır. Oldukça kolay ve kısa süren bu dikim yönteminde, ilk ilişki sırasında yüzde yüz kanama garantisi de verilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma