Himenoplasti Nedir


Himenoplasti Nedir


Himenoplasti; genel anestezi ortamında kızlık zarının yeniden dikilerek, yenilenmesi anlamına gelmektedir. Geçici ve kalıcı Himenoplasti olacak şekilde 2 çeşit Himenoplasti bulunmaktadır. Vajinada yer alan kızlık zarı dediğimiz yapı, kılcal damarlardan oluşan zar inceliğindeki deridir. Bu zar yırtıldığında, vajinadaki deri parçaları vücuttan atılırken, kılcal damarların hasar görmesi ile de az miktarda kanama ortaya çıkar. Bu yapının yenilenmesini isteyen kadınlar, normal doğum operasyonu gibi bir süreçten geçmektedir. 

Himenoplasti ameliyatında zar dikimi ise vajina duvarından alınan parça ile gerçekleştirilir. Bu süreçte vajinada çok fazla kanama görülebilir. Ayrıca parça dikişi yapıldıktan sonra hemen ilişkiye girilmelidir. Kalıcı operasyon yaptıran kadınların eşleri, kızlık zarından dolayı vajinaya girişte baskı hissetmektedir. Geçici bir Himenoplasti tedavisi gerçekleştiyse ve cinsel birleşme olmadıysa, dikişler ve dikilen parça kendiliğinden atabilir. Biraz üzerinde düşünülmesi gereken bir ameliyat sürecidir. Operasyonun uzman kişiler tarafından yapılması, sağlık açısından önemlidir. Dikkatli yapılmazsa, idrar çıkışının olduğu bölge zedelenerek, iltihaplanmaya neden olabilir. Ağrı ve ödem yüzünden geri dönüşü olmayan sağlık sorunları oluşabilir.

Himenoplasti Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Uzman jinekolog doktorlar tarafından verilen uyarılara göre, Himenoplasti operasyonunu yapacak kişilerin profesyonel olması gerekmektedir. Operasyonun geçici ve kalıcı olmak üzere, 2 çeşidi bulunmaktadır. Operasyon çeşidine göre de 15 dakika ve 30 dakika olacak şekilde sürelerde farklılıklar bulunmaktadır. Operasyon için kliniğe gelen kişilere tüm hijyen kuralları ve operasyon süreci anlatılır. Bu operasyon için kadınların adet döneminde olmamaları istenir. Ameliyat süreci genel anestezi ile yapılır. Geçici ve kalıcı yöntem isteyen kişilere her iki durumda da hijyen kuralları anlatılır. Hijyen kurallarına uyulduktan sonra hiçbir sağlık sorunu ortaya çıkmayacaktır. Geçici Himenoplasti yöntemi 1 gün ile 1 hafta arasında geçen süreçtir. Kalıcı Himenoplasti ise aynı şekilde kalıcılığını sağlamaktadır.

Himenoplasti Yorumları


Himenoplasti yöntemini deneyen birçok kadın; genellikle operasyon için Ankara ve İstanbul’da yer alan jinekologları tavsiye etmektedir. Genellikle yeni evlenecek olan kişilerin kalıcı olarak Himenoplasti operasyonu geçirdiğini söyleyebiliriz. Bazı kesimlerde de bu anı yeniden yaşamak adına geçici olarak Himenoplasti operasyonu yaptırmaktadır. Operasyonun her yönü ile araştırma yapılarak başlanması gerektiği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Yarım saatten az süren operasyon sonrasında da hijyen kurallarına dikkat edilmezse, vajinal sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu yüzden nasıl profesyonel bir cerrahi olmasına dikkat ediyorsanız, genital temizliğinize de bu süreçten sonra sizin dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma