Vajina İltihabı Nasıl Önlenir



Vajina İltihabı Nasıl Önlenir

Vajina iltihabı tedavisinde ilk aşama soruna neden olan sebepleri ortaya çıkarmak ve bunları ortadan kaldırmaktır. Genital bölgede görülen enfeksiyonlar o bölgenin nemli bir bölge olması ve çok sayıda bakteri bulundurması dolayısı ile son derece normaldir.  Genital enfeksiyonların pek çoğu, temizlik adına yapılan yanlış uygulamalar , kamusal alanlardan kapılmış enfeksiyonlar ve partner kaynaklı sorunlardan ortaya çıkar.


Vajen ph yapısı normal vücut ph değerlerine göre daha düşük yani asidik bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile bu bölgede ph değerinin yükselmesine neden olacak her uygulama olası enfeksiyon risklerine davetiye çıkarmaktadır.

Genital bölgenin ph değerini yükselten uygulamaların başında vücut temizliğinde kullanılan sabun  gibi türevlerin vajinanın iç kısmında uygulanmaya çalışılması yani vajinal duş alınması gibi yanlış yöntemler veya kokulu  spreyler kullanımı bu bölgede tahrişe yol açmakta yada vajen bölgesinin ph değerini yükselterek genital enfeksiyon sorunlarına neden olmaktadır.

 Çok sık karşılaşılan bir diğer neden ise ; genital bölge temizliğinin yanlış şekillerde yapılmasıdır. Genital bölge temizliği önden arkaya doğru yapılmalıdır.  Arkadan öne doğru yapılacak bir temizlenme makat bölgesinde bulunan bakterilerin genital bölgeyi ulaşmasını kolaylaştırmakta ve genital enfeksiyonların yanı sıra idrar yolu enfeksiyonlarına da zemin hazırlamaktadır.


Genital bölgemiz bakteri ortamına  ve enfeksiyonlara çok açık bir bölge  olduğu için özellikle buranın  kuru ve nemsiz tutulması çok önemlidir.  Bu nedenle iç çamaşırı seçimleri yaparken pamuklu iç çamaşırları tercih edilmesi ve bölgenin yeterince hava almasını sağlamak son derece mühimdir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma