Vajinismus Nedenleri

Vajinismus Nedenleri Nelerdir


Vajinismus problemi günümüzde birçok kadının yaşadığı bir cinsel sağlık problemidir. Yanlış yönlendirmeler ve kulaktan dolma bilgiler neticesinde yanlış bilgilendirilen kadınlar bu problem ile karşı karşıya olduklarının farkına varmazlar ve sonuç olarak bu hastalığı reddederler. Tedaviye gerek olmadığını düşünen kadınlar zamanla asılabilecek bir problem olduğunu düşünür ve zaman kaybı yaşar. Toplumda güncel rakamla her on çiftten bir çiftte vajinismus probleminin yaşandığı bilinen bir gerçektir. Bu denli sık karşılaşılan bu problem sorunsuz bir şekilde ve kısa bir zaman içerisinde tedavi edilebilmektedir.

Cinsel İlişki Korkusu Tetikler

Cinsel ilişkiye yönelik olarak kadınların yanlış bilinçlendirilmesi sonucunda kadınlarda vajinusmus problemi meydana gelir. Cinsel ilişkinin zor ve acılı olduğuna inandırılan kadın bu durumu reddeder ve kendini kasar. Bu durumun sonucunda da vajinismus problemi ile karşı karşıya kalınır. Vajina kaslarının aşırı kasılması, penisin görmesine engel olur ve cinsel birliktelik mümkün olmaz.

Aşırı Kanama Korkusu Etkiler

Vajinismus nedir ve vajinismus probleminin yaşanmasında ciddi bir pay sahibi olan diğer neden ise meydana gelecek olan kanamanın miktarının çok fazla olacağına inanılmasıdır. Aşırı kan kaybedeceğini düşünen kadın bu duruma soğuk yaklaşır ve ilişkiyi reddeder. Yanlış bilinçlenme neden ile gelişen bu problem kısa sürede tedavi edilebilmektedir. Çiftlerin birlikte katılacakları kısa bir tedavi probleminin ardından çok kısa bir sürede vajinismus problemi tedavi edilebilir ve çiftler sağlıklı bir cinsel yaşama giriş yapabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Kızlık Zarı