Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Sorunları


Kadınlarda Cinsel isteksizlik

Kadınlarda, cinsel isteksizlik problemleri kadının cinsellikten vazgeçecek kadar kendini önlemesi ile ortaya çıkar ve kadının Partnerine soğuk davranmasına sebep olur. Bu kişiden kişiye değişir. Bazı kadınlar cinsellikten tam olarak yüzde yüz%  uzaklaşır ve cinsel arzu duymaz, bazıları da ise duyduğu halde orgazm olamaz.


 Cinsel isteksizlik Partnerler içinde yanlış anlaşılmalara ve ciddi çatışmalara yol açar. Çiftler arasında yaşanan çatışmalar ise, birbirinden nefret etmelerine, birbirinden kırgınlık ve öfke duyup,   birbirinden uzaklaşmalarına sebep olur. Erkek kendine bakmıyorsa devamlı kadına karşı reddedici bir tavır alıyorsa soğuma meydana gelebilir. Ayrıca süreğen damar hastalıkları, şeker hastalığı, karaciğer sorunlulukları, Anksriyete sorunlulukları ve buna bağlı kullanılan ilaç ya da uygulanan tedavi ve anti depresyon hapları cinsel arzusuzluğa yol açabilir.


 Kişide cinsel isteğin oluşması için kadın ve erkeğin cinselliğe bakış açıları, cinsellikle ilgili davranışları ile ilgili farklılıkların çiftler yönünden bunların sebebinin bilinmesi ve çiftlerin birbirine buna göre davranılması gerekir. Kadının doğasında teslim olmak ve kendini bırakmak vardır. Erkeğin doğasında ise sahip olmayı içinde hissetmeye bütünleşmeye yöneliktir.


 Burada çiftlerin beraber psikiyatrik yardım alması gerekmektedir. Cinsel soğukluk ile ilgili bu hastalıkların çözümünde en ciddi koşul, kadının tedaviye istekli olmasıdır. Çiftler bu sorunu kendi problemi sıkıntısı olduğunda birbirlerini destekleyerek çözümleyebilirler. Kadının yaşadığı cinsel soğukluk sorunlarının çözümü için Psikoterapi, gereklidir.
Cinsel İsteksizliğe sebep olan ve bayanlarda cinselliği etkileyerek etkileyen dört ayrı aşama vardır. Bunlar:


.*Hamilelik, emzirme, adet öncesi gerginlik ve menopoz. Bu dönemler ekseriyetle kadında cinsel arzusuzluğa yol açabilir.
* Gebeliğin ilk 3 ayı kadının hamileliğe uyum sağlama dönemi kadının hormonlarındaki değişiklikler 
* Hamileliğin son 3 ayıda karnının büyümesi ve pozisyon olarak kadının zorlanması cinsel arzusuzluğa yol açar.
*Kadının geçirdiği ameliyatlar, meme kanseri, tedavisinde kullanılan bir takım ilaçlar, anti depresyonlar, doğum kontrol hapları eşinin ona karşı davranışları arzusuzluğa sebep olabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Kızlık Zarı