Vajinismus Tedavisi


Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi psikiyatrik, jinekolog, cinsel tedavi uzmanı gibi, birlikte farklı uzmanların birlikte çalışması gereken bir cinsel fonksiyon bozukluğudur. Tedavinin amacı, soruna neden olan bileşkelerin belirlenmesi ve endişesiz bir cinsel yaşamın kazanılması olmalıdır. Öncelikle, bir kadın doğum uzmanı incelemesi önerilmektedir. İlişki esnasında ağrıya sebep olan organik kökenli bir sorun olup olmadığı araştırılmalıdır. Bu tür bir sorun olmaması durumunda, cinsel terapi gerekli olur. Cinsel terapist hastanın cinsel öyküsünü aldıktan sonra sorunun psikolojik kaynaklı olduğunu düşünürse bir psikiyatrik den yardım alınmasını önerebilir.

Vajinismus Tedavisi aşamasında cinsel tedavi uygulamaları çeşitlilik gösterse de birbirilerine benzer. Terapide 6 ile 10 aşamalı görüşme sıklığıyla paralel bir süreç izler. Her terapi kademesi konuşularak yapılandırılır. Çiftin bu konuşulanları evde uygulanması istenir. Seansın ilk aşamasında Vajinasmus hakkında bilgilendirmenin olduğu psikoeğitim yer alır.Bunu nefes ve kas rahatlama egzersizleri takip eder.

Bedenin gevşemesine kaygının yerine rahatlığın almasına öze gösterilir. Üçüncü aşamada sıralı sevişme teknikleri vardır. Burada amaç birleşme olmadan uyarılmayı öğrenmektir. Dördüncü aşama eşlerin arasındaki iletişimin düzeltilmesidir. Beşinci aşama ağrısız bir şekilde parmak girişiyle alıştırma yer alır. Bunu aşamalı cinsel birleşme güzel sevişme sanatının öğretmesi izler. Cinsel tedavi, cinsel iletişim tekniklerinin pekiştirilmesi, doğum yöntemi yöntemlerinin anlatılması ile son bulu. Çiftin iki ay sonra kontrole gelmesi önerilir. Bu sorunu çözmek isteyen her çift çözüme ulaşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj Sağlık ve Güvenlik Kontrol Listesi

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir ve Ne Zaman Önerilir?

Genital Bölge Beyazlatma